menu
Word Lid
Vlaams Belang Bredene hekelt aanpak werkzaamheden begraafplaats Sas
Niet zoals aangekondigd 
De werken rond de begraafplaats van het Sas zorgden nog voor hun uitvoering voor veel commotie. Ook onze ogen werden erin gebeiteld. Al tijdens de bespreking van de openbare aanbesteding van de werken had onze fractie verschillende opmerkingen. Het viel ons op dat er veel meer punten werden gegeven aan de prijsbepaling alsook een powerpoint-presentatie dan aan vorige ervaringen of aanbevelingen. Dit in die mate dat de eerste twee doorslaggevend waren. Het gemeentebestuur weigerde in te gaan op ons voorstal om dit aan te passen. De gevolgen hiervan werden onlangs pijnlijk duidelijk. 

De aannemer volgde de criteria zoals vastgelegd in de openbare aanbesteding niet en zette de werken niet goed af. Hierdoor was er inkijk mogelijk vanop verschillende punten waaronder de spuikom. Wij gingen als fractie polshoogte nemen en stelden dit met onze eigen ogen vast. Sterker nog; hierdoor konden wij zelf zien hoe de werken eraan toe gingen; rupsbanden liepen kris-kras over de graven en stoffelijke resten werden verzameld in een container. Toen dit uitkwam besliste het bestuur prompt om 750 meter openbare natuurweg af te zetten voor iedereen. 

Ook de verkeerssituatie in de prinses Elisabethlaan baarde ons zorgen. Na enkele uren post te hebben gevat aan de verkeerssituatie zagen we de ene na de andere gevaarlijke situatie ontstaan. Het is maar een kwestie van tijd voor hier iets ernstig zal voorvallen.

Op de vorige gemeenteraad (31/01) stelde ons raadslid Jordy Jacobs enkele vragen m.b.t. de werken op de begraafplaats Sas:


Werken begraafplaats

Het gemeentebestuur onkende in alle talen dat er iets verkeerd is gegaan en koos resoluut de kant van de aannemer (!). Toen onze fractie vroeg om de boeteclausule op te werpen wegens het niet nakomen van de openbare aanbesteding (€1.000/dag) werd dit van tafel geveegd. Er was volgens het bestuur geen sprake van een slechte utivoering van de werken. Sterker nog, de Bredenaar was in fout om foto's te trekken volgens hun. Het is dus blijkbaar niet gewenst dat de Bredenaar problemen aankaart. Toen ook de abominabele uitvoering van de werken werd aangekaart zoals het feit dat dierbaren in containers werden afgevoerd of dat er rupsbanden over de graven liepen werd er ons verteld dat dit nu eenmaal eigen is aan de werken en dat de werken daarom worden afgezet. Begrijpen wie begrijpen kan.

Verkeerssituatie
Inzake de verkeerssituatie in de Pr. Elisabethlaan wordt ook hier wederom afwijzend gereageerd. Ons voorstel om de vrachtwagens te laten inrijden via de kerkhofstraat en te laten uitrijden via de Ostendialaan om zo een veel veiligere en overzichtelijkere situatie te creëren viel in dovemansoren. "Fietsers moeten maar afstappen" en daarmee was de kous af.

Wij zullen als Vlaams Belang ons blijven verzetten tegen deze wantoestanden. Dit is niet de manier waarop met dergelijke zaken dient omgegaan te worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF