menu
Word Lid
Vlaams Belang Bredene stelt eisen aan nieuw zwembad
Een publiek-private samenwerking, is dit in ons voordeel?
Op de gemeenteraad van 21/02/2022 stelden wij een bijkomende vraag over het nieuwe zwembad. Kort daarvoor was bekendgemaakt dat het gemeentebestuur ervoor koos om in zee te gaan met zwembadbouwer en -uitbater S&R Lago. Na wat kort opzoekwerk bleek dat S&R Lago vorig jaar in de andere zwembaden dat het uitbaat in West-Vlaanderen een miljoenenverlies leed en daarbovenop rekende S&R Lago op de financiële tussenkomst van de gemeentebesturen in het kader van de publiek-private samenwerking (https://www.focus-wtv.be/.../miljoenenverlies-bij-lago...) Wat voor de gemeenten aldaar een mooi project was, veranderde al snel in een financiële kater; alsof wij nog niet genoeg betalen voor dit zwembad.Wij hadden dan ook enkele bekommernissen omtrent de publiek-private samenwerking. Momenteel kost een toegangsticket in ons zwembad €1,50. In alle Lago-zwembaden is deze niet minder dan €3. Een verdubbeling van de prijs kan voor ons niet. Daarom vroegen we aan het gemeentebestuur om te voorzien in een voordeeltarief voor de Bredenaar in het zwembad. Een concreet antwoord hierop van het bestuur bleef uit.

Lokale tewerkstelling komt in het gedrang

Ook stelden we de vraag wat er ging gebeuren met het personeel die nu in het zwembad werkt. Aangezien er voor een publiek-private samenwerking wordt gekozen, zou het kunnen dat het personeel een ander statuut krijgt of gewoon resoluut hun job verliest. Dit gaat dan om alle jobs gelinkt aan het zwembad; van redders, poetsvrouwen tot cafetariapersoneel. Wij willen garanties dat deze mensen hun job behouden en niet het slachtoffer worden van dit prestigeproject, maar meegenomen worden naar het nieuwe zwembad.

Dat ons gemeentelijk zwembad aan vervanging toe was is helaas een feit, maar wij zullen er blijven over waken dat de Bredenaar niet ten prooi zal vallen aan een prestigeproject.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF